O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati” ID POSDRU/23/2.2/G/33983
Proiecte în Desfasurare
Anunturi Licitatie
Copyright © 2009 - 2011 Asociatia Idei Pentru Viitor
FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 Axa prioritara 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”Domeniul major de interventie 2.2 “Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”
     Sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a copiilor, prescolari si elevi, cu dizabilitati si mentinerea acestora in Scoala este un deziderat pe care ni-l asumam. Dorim sa gasim si sa aplicam solutii educationale alternative specifice si inovatoare care sa fie dublate de eforturi de orientare si consiliere a acestora.
     Reforma educatiei a impus conceptul de educatie incluziva care presupune necesitatea reexaminarii si extinderii rolului invatamantului obisnuit in a se adapta cerintelor tuturor copiilor, in special a celor cu dizabilitati. Pentru acest grup dezavantajat dorim un sistem educational modern ce presupune existenta unor abordari noi si inovatoare. Dorim o noua abordare a educatiei tinerilor cu dizabilitati care sa fie de calitate. Cerintele educationale diferite impun scolii si societatii crearea si dezvoltarea unor abordari diferentiate a acumularii de cunostinte, creerii de abilitati si in special de atitudine. Toate acestea au drept scop prevenirea si reducerea fenomenului de parasire a scolii.
     Toate acestea se regasesc in proiectul pe care il derulam: „O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati”. Proiectul nostru raspunde prioritatii Strategiei Europene de Ocupare, de a promova integrarea „grupurilor dezavantajate” dat fiind potentialul insuficient recunoscut al „grupurilor dezavantajate, precum minori si persoane cu dizabilitati”.
Obiectivele noastre sunt :
- Imbunatatirea capacitatii sistemului educational de a raspunde preventiv fenomenului de parasire timpurie a scolii a tinerilor, prescolari si elevi, cu dizabilitati prin utilizarea unui cadru care sa abordeze integrat atat dezvoltarea si implementarea unor solutii educationale inovatoare cat si cresterea nivelului de pregatire a personalului implicat in dezvoltarea programelor de prevenire a fenomenului de parasire a scolii in vederea creerii a unui grup national de profesionisti capabili sa implementeze activitati extracuriculare specifice nevoilor acestor tineri;
- Cresterea motivatiei pentru invatare si ramanerea in educatie prin pilotarea si implementarea sistemului de orientare a tinerilor, prescolari si elevi, cu dizabilitati. Se urmareste asistarea acestor tineri prin activitati extracurriculare diversificate de formare a unor deprinderi fundamentale educationale, sociale si economice care sa le faciliteze un parcurs educational si profesional adecvat;
- Sustinerea integrarii sociale prin integrare educationala cu dezvoltarea de parteneriate educatie alternativa-elevi cu dizabilitati-parinti si orientare si consiliere adecvate definirii unui parcurs educational si profesional in concordanta cu nevoile specifice ale tinerilor cu dizabilitati de integrare psiho-comportamentala;
- Promovarea instrumentelor inovatoare de dezvoltare a unui sistem integrat de comunicare, informare, instruire si orientare extrascolara printr-o plartforma e-learning;
   Parteneri nostrii in proiect sunt Casa Corpului Didactic Prahova si Casa Corpului Didactic Constanta.
Proiecte Realizate

2008 / “Imagine! ROMANIA”

“2008 / "Imagine! ROMANIA”
    „IMAGINE! ROMANIA”  s-a desfasurat la Londra in anul 2008 cu un buget de numai 45.000 euro. Proiectul a constat in organizarea unui eveniment de promovare a imaginii Romaniei in Marea Britanie.     Conferinta cu tema imaginea României in Europa s-au desfasurat in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinta a fost realizata cu sprijinul Universitatii Westminster si al Academiei Diplomatice din Londra si a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii britanice si europene de relatii publice si comunicare (CHIME Communications) si profesor asociat al Universitatii Westminster.
    La acest eveniment au participat in jur de 100 de persoane, studenti, cadre didactice, jurnalisti, diplomati, atât britanici cat si din Statele Unite, Japonia, Polonia, Croatia ...
Au luat cuvântul expunând puncte de vedre si opinii privind imaginea României in Europa si modalitati de a o imbunatati:
   -Prof. Vesna Goldsworthy, fost jurnalist BBC si autoarea cartii “Inventing Ruritania”,
   -Prof. Simon Goldsworthy, profesor la Universitatea Westminster si visiting professor la Sorbona, specialist in relatii publice si mass media,
   -Prof. Trevor Morris,
   -doamna Carmen Podgoreanu din partea Ambasadei României la Londra
   -numeroase persoane din audienta.
    La sfârsitul conferintei a fost organizat un cocktail si o degustare de vinuri romanesti oferite de firma Hallewod România, detinatoarea brandului Prahova Valley. Panourile informative au facut obiectul unei expozitii organizate la Universitate, fiind deschisa publicului in perioada 08 - 12 decembrie 2008.
    De asemenea, voluntarii asociatiei noastre au impartit participantilor si vizitatorilor expozitiei un numar considerabil de materialele informative (50.000 flyere A4, 15.000 afise A3, 10.000 materiale informative format A4, 15.000 mape cu buzunar A4).
    Proiectul a fost derulat cu sprijinul Ambasadei României la Londra, al Institutului Cultural Roman din Londra, al Universitatii Westminster, al Academiei Diplomatice din Londra si al mai multor organizatii neguvernamentale romanesti active in Marea Britanie. De asemenea proiectul a fost sprijinit de Fundatia Amfiteatru care a pus la dispozitie fotografii premiate la ultimele editii ale Salonul National de Fotografie Turistica si de catre Muzeul Taranului Roman. Compania Hallewod România a sponsorizat degustarea de vinuri romanesti, iar Master Communications International a fost sponsor.

2007 / "Eu in EU"

    „Eu in EU” a fost un proiect de suplet pentru noi. In decembrie 2007
s-a desfasurat cel mare mare targ de carte din Romania, GAUDEAMUS. Proiectul nostru s-a alaturat targului Gaudeamus deoarece la el au participat peste 100.000 de persoane de toate varstele, vizitatori, expozanti si conferentiari. Publicul de buna calitate, educat, receptiv si deschis la informatii a fost targhetul nostru deoarece reprezinta cel mai eficient, corect si coerent canal de informare direct, de la om la om, in diseminarea informatiei despre Uniunea Europeana, la un an de la aderarea Romaniei in Uniune.
    Am elaborat materiale, am sustinut conferinte, am generat discutii in cadrul targului despre relationare individuala, personala, a fiecaruia dintre noi cu Uniunea Europeana. Atiunile noastre au fost creeate pe tinte de varsta, incluzand chiar si copii pana in 10 ani.
    Putem afirma ca impactul a fost maxim si materialele si conferintele au avut un real succes.
“2007 / "Eu in EU”

2006 / “Sarbatoarea Portilor Deschise”

     “Sarbatoarea Portilor Deschise” unul dintre primele proiecte ale noastre a dorit marcarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Am organizat pe 23 decembrie 2006, cu cateva zile inaintea oficializarii aderarii un spectacol in foaierul Teatrului National Bucuresti dedicat tinerei generatii.
      Programul s-a desfasurat pe mai multe scene in holul Teatrului National unde au avut loc diferite evenimente artistice coordonate de mai multi animatori ca: Horia Brenciu, Dan Bittman, Ioan Ghyury Pascu, Virgil Iantu, care au prezentat spectacolele, au întretinut atmosfera si au introdus invitatii speciali: cântareti si vedete de televiziune invitati împreuna cu copiii lor, sportivi de renume, artisti de circ, trupe de muzica si coruri de colindatori. Au cântat Alina Sorescu, Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Mircea Baniciu & Vlad Knejevici si Corul Do-Re-Mi. De asemenea au mai participat trupa de teatru Arlechino si magicianul Claudiu Constantinescu.
     Cel mai important rol in spectacolul “Sarbatoarea Portilor Deschise” l-a avut Mos Craciun, care a fost secondat de multe personaje de basm ca Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Pinochio.
     La final a fost organizat un spectacol de teatru si un foc de artificii in fata Teatrului National. La acest eveniment au participat copii, adolescenti, tineri, parinti si bunici, “Tineri” romani de la 3 la 90 de ani, dornici sa sarbatoreasca “Craciunul Aderarii” intr-un mod dinamic si cat mai placut.
     Proiectul a beneficiat de o finantare de 55.000 de euro.

“2006 / "Sarbatoarea Portilor Deschise”

Anunt cerere de oferte achizitie genti compartimentate / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare
documente /
26393

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare documente / 33893

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 33893


Anunt cerere de oferte achizitie carti
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie rechizite
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie sisteme de securitate / CPV: 35121000-8

Anunt cerere de oferte inchiriere echipament video 3D / 63016

Anunt cerere de oferte executie tiparituri
/
26393

Anunt cerere de oferte executie tiparituri 
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie jocuri educative / 33893

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63016

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63231

Anunt servicii organizare seminarii
/ 63016-2Anunt servicii organizare seminarii
/ 63231-2