„Fiecare copil merita o educatie completa”- ID POSDRU/91/2.2/S/63016
Proiecte în Desfasurare
Anunturi Licitatie
Copyright © 2009 - 2011 Asociatia Idei Pentru Viitor
   Proiectul a fost aprobat in vara acestui an, echipa de management a inceput sa functioneze din luna septembrie si este lansat in luna octombrie a acestui an.
   Timpul de derulare a proiectului este 1 septembrie 2010 - 31 august 2012
   Rezultate asteptate la finalul proiectului sunt:
    In decursul a doi ani Asociatia Idei pentru Viitor va elabora 5 solutii alternative pentru integrarea tinerilor cu dizabilitati in societate care se vor concretiza in 5 manuale de implementare si 5 suporturi de curs pentru formarea personalului implicat in dezvoltarea de programe integrare si de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
    Asociatia Idei pentru Viitor va derula 650 de ore de pregatire profesionala pentru personalul implicat in dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
    Asociatia Idei pentru Viitor va elabora 3 studii anuale ca urmare a sondajelor realizate in cadrul taberelor de vara.

     Asociatia Idei pentru Viitor va dezvolta o baza de date privind materialele / documentele relevante pentru cele 5 dizabilitati adresate de proiect.
     Asociatia Idei pentru Viitor va inscrie in nomenclatorul de profesii din Romania un standard ocupational.
     Asociatia Idei pentru Viitor va acorda 12000 ore de asistenta pentru 2400 de copiilor cu dizabilitati.
     Asociatia Idei pentru Viitor va acorda 12000 ore de asistenta pentru 2400 de parinti sau tutori.
Rezultatul final se va concretiza intr-o platforma e-learning care sa devina o modalitate de dialog constructiv si de progres pentru copii cu diabilitati.

     Conferinta de lansare s-a desfasurat in Statiunea Mamaia la Complexul Hotelier GOLDEN TULIP. Au participat aproape 100 de invitati, reprezentanti ai intitutiilor din 8 judete din sudul tarii implicate in activitatea de ingrijire si integrare a copiilor cu disabilitati.

FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 Axa prioritara 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”Domeniul major de interventie 2.2 “Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”
Proiecte Realizate

2008 / “Imagine! ROMANIA”

“2008 / "Imagine! ROMANIA”
    „IMAGINE! ROMANIA”  s-a desfasurat la Londra in anul 2008 cu un buget de numai 45.000 euro. Proiectul a constat in organizarea unui eveniment de promovare a imaginii Romaniei in Marea Britanie.     Conferinta cu tema imaginea României in Europa s-au desfasurat in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinta a fost realizata cu sprijinul Universitatii Westminster si al Academiei Diplomatice din Londra si a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii britanice si europene de relatii publice si comunicare (CHIME Communications) si profesor asociat al Universitatii Westminster.
    La acest eveniment au participat in jur de 100 de persoane, studenti, cadre didactice, jurnalisti, diplomati, atât britanici cat si din Statele Unite, Japonia, Polonia, Croatia ...
Au luat cuvântul expunând puncte de vedre si opinii privind imaginea României in Europa si modalitati de a o imbunatati:
   -Prof. Vesna Goldsworthy, fost jurnalist BBC si autoarea cartii “Inventing Ruritania”,
   -Prof. Simon Goldsworthy, profesor la Universitatea Westminster si visiting professor la Sorbona, specialist in relatii publice si mass media,
   -Prof. Trevor Morris,
   -doamna Carmen Podgoreanu din partea Ambasadei României la Londra
   -numeroase persoane din audienta.
    La sfârsitul conferintei a fost organizat un cocktail si o degustare de vinuri romanesti oferite de firma Hallewod România, detinatoarea brandului Prahova Valley. Panourile informative au facut obiectul unei expozitii organizate la Universitate, fiind deschisa publicului in perioada 08 - 12 decembrie 2008.
    De asemenea, voluntarii asociatiei noastre au impartit participantilor si vizitatorilor expozitiei un numar considerabil de materialele informative (50.000 flyere A4, 15.000 afise A3, 10.000 materiale informative format A4, 15.000 mape cu buzunar A4).
    Proiectul a fost derulat cu sprijinul Ambasadei României la Londra, al Institutului Cultural Roman din Londra, al Universitatii Westminster, al Academiei Diplomatice din Londra si al mai multor organizatii neguvernamentale romanesti active in Marea Britanie. De asemenea proiectul a fost sprijinit de Fundatia Amfiteatru care a pus la dispozitie fotografii premiate la ultimele editii ale Salonul National de Fotografie Turistica si de catre Muzeul Taranului Roman. Compania Hallewod România a sponsorizat degustarea de vinuri romanesti, iar Master Communications International a fost sponsor.

2007 / "Eu in EU"

    „Eu in EU” a fost un proiect de suplet pentru noi. In decembrie 2007
s-a desfasurat cel mare mare targ de carte din Romania, GAUDEAMUS. Proiectul nostru s-a alaturat targului Gaudeamus deoarece la el au participat peste 100.000 de persoane de toate varstele, vizitatori, expozanti si conferentiari. Publicul de buna calitate, educat, receptiv si deschis la informatii a fost targhetul nostru deoarece reprezinta cel mai eficient, corect si coerent canal de informare direct, de la om la om, in diseminarea informatiei despre Uniunea Europeana, la un an de la aderarea Romaniei in Uniune.
    Am elaborat materiale, am sustinut conferinte, am generat discutii in cadrul targului despre relationare individuala, personala, a fiecaruia dintre noi cu Uniunea Europeana. Atiunile noastre au fost creeate pe tinte de varsta, incluzand chiar si copii pana in 10 ani.
    Putem afirma ca impactul a fost maxim si materialele si conferintele au avut un real succes.
“2007 / "Eu in EU”

2006 / “Sarbatoarea Portilor Deschise”

     “Sarbatoarea Portilor Deschise” unul dintre primele proiecte ale noastre a dorit marcarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Am organizat pe 23 decembrie 2006, cu cateva zile inaintea oficializarii aderarii un spectacol in foaierul Teatrului National Bucuresti dedicat tinerei generatii.
      Programul s-a desfasurat pe mai multe scene in holul Teatrului National unde au avut loc diferite evenimente artistice coordonate de mai multi animatori ca: Horia Brenciu, Dan Bittman, Ioan Ghyury Pascu, Virgil Iantu, care au prezentat spectacolele, au întretinut atmosfera si au introdus invitatii speciali: cântareti si vedete de televiziune invitati împreuna cu copiii lor, sportivi de renume, artisti de circ, trupe de muzica si coruri de colindatori. Au cântat Alina Sorescu, Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Mircea Baniciu & Vlad Knejevici si Corul Do-Re-Mi. De asemenea au mai participat trupa de teatru Arlechino si magicianul Claudiu Constantinescu.
     Cel mai important rol in spectacolul “Sarbatoarea Portilor Deschise” l-a avut Mos Craciun, care a fost secondat de multe personaje de basm ca Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Pinochio.
     La final a fost organizat un spectacol de teatru si un foc de artificii in fata Teatrului National. La acest eveniment au participat copii, adolescenti, tineri, parinti si bunici, “Tineri” romani de la 3 la 90 de ani, dornici sa sarbatoreasca “Craciunul Aderarii” intr-un mod dinamic si cat mai placut.
     Proiectul a beneficiat de o finantare de 55.000 de euro.

“2006 / "Sarbatoarea Portilor Deschise”

Anunt cerere de oferte achizitie genti compartimentate / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare
documente /
26393

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare documente / 33893

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 33893


Anunt cerere de oferte achizitie carti
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie rechizite
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie sisteme de securitate / CPV: 35121000-8

Anunt cerere de oferte inchiriere echipament video 3D / 63016

Anunt cerere de oferte executie tiparituri
/
26393

Anunt cerere de oferte executie tiparituri 
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie jocuri educative / 33893

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63016

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63231

Anunt servicii organizare seminarii
/ 63016-2Anunt servicii organizare seminarii
/ 63231-2