„Fiecare copil merita o educatie completa”- ID POSDRU/91/2.2/S/63016
Proiecte în Desfasurare
   Proiectul „Fiecare copil merita o educatie completa” s-a nascut dupa ce unul din membrii asociatiei “Idei pentru viitor”, Constantin Cernat,  a fost impresionat de situatia unor prieteni care au un copil cu dizabilitati. Observand greutatile parinitilor in cresterea si integrarea unui astfel de copil, observand ca societatea nu este pragatita in a integra un astfel de tanar, colegul nostru s-a gandit ca exista posibilitatea de a face ceva.          Astfel a inceput sa caute informatii despre organizatii care au ca scop ajutarea familiilor cu astfel de probleme, despre institutiile statului care se pot implica in rezolvarea problemelor de integrare in societate a celor defavorizati si depsre organizatiile donatoare.
   Un ajutor neasteptat a gasit in Consiliul Judetean Constanta si in cativa angajati inimosi, condusi de Nicusor Constantinescu, Presedintele acestuia. Astfel s-a nascut ideea de a realiza un proiect eligibil pentru fondurile europene. Dupa depunerea proiectului pe programul POSDRU, colegul nostru a gasit ajutor si la Consiliul Judetean Braila, condus de Gheorghe Bunea Stancu. Astfel si CJ Braila a devenit un partener serios in acest proiect...
Anunturi Licitatie
“O sansa in educatie pentru          prescolari si elevi cu dizabilitati”
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
‘’Tineri antreprenori in scoala’’
  TASK
Proiecte în Desfasurare
ID POSDRU/23/2.2/G/33983
ID POSDRU/17/1.1/G/26393
Sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a copiilor,prescolari si elevi, cu dizabilitati si mentinerea acestora in Scoala este un deziderat pe care ni-l asumam...
FONDUL SOCIAL EUROPEAN Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
  Uniunea Europeana a elaborat o strategie care sa raspunda problemelor identificate pe piata muncii din Europa. Strategia se bazeaza pe dezvoltarea educatiei antreprenoriale...

2008 / “Imagine! ROMANIA”

“2008 / "Imagine! ROMANIA”
    „IMAGINE! ROMANIA”  s-a desfasurat la Londra in anul 2008 cu un buget de numai 45.000 euro. Proiectul a constat in organizarea unui eveniment de promovare a imaginii Romaniei in Marea Britanie.     Conferinta cu tema imaginea României in Europa s-au desfasurat in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinta a fost realizata cu sprijinul Universitatii Westminster si al Academiei Diplomatice din Londra si a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii britanice si europene de relatii publice si comunicare (CHIME Communications) si profesor asociat al Universitatii Westminster.
    La acest eveniment au participat in jur de 100 de persoane, studenti, cadre didactice, jurnalisti, diplomati, atât britanici cat si din Statele Unite, Japonia, Polonia, Croatia ...
Au luat cuvântul expunând puncte de vedre si opinii privind imaginea României in Europa si modalitati de a o imbunatati:
   -Prof. Vesna Goldsworthy, fost jurnalist BBC si autoarea cartii “Inventing Ruritania”,
   -Prof. Simon Goldsworthy, profesor la Universitatea Westminster si visiting professor la Sorbona, specialist in relatii publice si mass media,
   -Prof. Trevor Morris,
   -doamna Carmen Podgoreanu din partea Ambasadei României la Londra
   -numeroase persoane din audienta.
    La sfârsitul conferintei a fost organizat un cocktail si o degustare de vinuri romanesti oferite de firma Hallewod România, detinatoarea brandului Prahova Valley. Panourile informative au facut obiectul unei expozitii organizate la Universitate, fiind deschisa publicului in perioada 08 - 12 decembrie 2008.
    De asemenea, voluntarii asociatiei noastre au impartit participantilor si vizitatorilor expozitiei un numar considerabil de materialele informative (50.000 flyere A4, 15.000 afise A3, 10.000 materiale informative format A4, 15.000 mape cu buzunar A4).
    Proiectul a fost derulat cu sprijinul Ambasadei României la Londra, al Institutului Cultural Roman din Londra, al Universitatii Westminster, al Academiei Diplomatice din Londra si al mai multor organizatii neguvernamentale romanesti active in Marea Britanie. De asemenea proiectul a fost sprijinit de Fundatia Amfiteatru care a pus la dispozitie fotografii premiate la ultimele editii ale Salonul National de Fotografie Turistica si de catre Muzeul Taranului Roman. Compania Hallewod România a sponsorizat degustarea de vinuri romanesti, iar Master Communications International a fost sponsor.

2007 / "Eu in EU"

    „Eu in EU” a fost un proiect de suplet pentru noi. In decembrie 2007
s-a desfasurat cel mare mare targ de carte din Romania, GAUDEAMUS. Proiectul nostru s-a alaturat targului Gaudeamus deoarece la el au participat peste 100.000 de persoane de toate varstele, vizitatori, expozanti si conferentiari. Publicul de buna calitate, educat, receptiv si deschis la informatii a fost targhetul nostru deoarece reprezinta cel mai eficient, corect si coerent canal de informare direct, de la om la om, in diseminarea informatiei despre Uniunea Europeana, la un an de la aderarea Romaniei in Uniune.
    Am elaborat materiale, am sustinut conferinte, am generat discutii in cadrul targului despre relationare individuala, personala, a fiecaruia dintre noi cu Uniunea Europeana. Atiunile noastre au fost creeate pe tinte de varsta, incluzand chiar si copii pana in 10 ani.
    Putem afirma ca impactul a fost maxim si materialele si conferintele au avut un real succes.
“2007 / "Eu in EU”

2006 / “Sarbatoarea Portilor Deschise”

     “Sarbatoarea Portilor Deschise” unul dintre primele proiecte ale noastre a dorit marcarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Am organizat pe 23 decembrie 2006, cu cateva zile inaintea oficializarii aderarii un spectacol in foaierul Teatrului National Bucuresti dedicat tinerei generatii.
      Programul s-a desfasurat pe mai multe scene in holul Teatrului National unde au avut loc diferite evenimente artistice coordonate de mai multi animatori ca: Horia Brenciu, Dan Bittman, Ioan Ghyury Pascu, Virgil Iantu, care au prezentat spectacolele, au întretinut atmosfera si au introdus invitatii speciali: cântareti si vedete de televiziune invitati împreuna cu copiii lor, sportivi de renume, artisti de circ, trupe de muzica si coruri de colindatori. Au cântat Alina Sorescu, Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Mircea Baniciu & Vlad Knejevici si Corul Do-Re-Mi. De asemenea au mai participat trupa de teatru Arlechino si magicianul Claudiu Constantinescu.
     Cel mai important rol in spectacolul “Sarbatoarea Portilor Deschise” l-a avut Mos Craciun, care a fost secondat de multe personaje de basm ca Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Pinochio.
     La final a fost organizat un spectacol de teatru si un foc de artificii in fata Teatrului National. La acest eveniment au participat copii, adolescenti, tineri, parinti si bunici, “Tineri” romani de la 3 la 90 de ani, dornici sa sarbatoreasca “Craciunul Aderarii” intr-un mod dinamic si cat mai placut.
     Proiectul a beneficiat de o finantare de 55.000 de euro.

“2006 / "Sarbatoarea Portilor Deschise”
Proiecte Realizate
Copyright © 2009 - 2011 Asociatia Idei Pentru Viitor
Anunt cerere de oferte
machetare grafica / 63238


Anunt cerere de oferte
servicii organizare conferinta / 63238

Anunt cerere de oferte
servicii organizare conferinta / 63014

Anunt cerere de oferte
realizare materiale tiparite / 63014

Anunt cerere de oferte
productie materiale promovare / 63014

Anunt cerere de oferte
imprimanta laser 2 / 63016


Anunt cerere de oferte
achizitie rechizite scolare / 63238


Anunt cerere de oferte
achizitie carti / 63231


Anunt cerere de oferte
achizitie rechizite scolare / 63014


Anunt cerere de oferte
imprimanta laser 3 / 63016

Anunt cerere de oferte
achizitie carti / 63014

Anunt cerere de oferte imprimanta
laser 1 / 63231


Anunt achizitie computere
portabie / 63231


Anunt selectie de oferte pentru
auditor / 63231


Anunt cerere de oferte
achizitie carti / 63238
Anunt cerere de oferte imprimanta
laser 2 / 63231
Anunt selectie de oferte pentru
auditor / 63238
Anunt achizitie carti "tip jurnal"
/ 63238


Anunt selectie de oferte pentru
auditor / 63014