Anunturi Licitatie
Copyright © 2009 - 2011 Asociatia Idei Pentru Viitor
Proiecte în Desfasurare
Proiecte Realizate

2008 / “Imagine! ROMANIA”

“2008 / "Imagine! ROMANIA”
    „IMAGINE! ROMANIA”  s-a desfasurat la Londra in anul 2008 cu un buget de numai 45.000 euro. Proiectul a constat in organizarea unui eveniment de promovare a imaginii Romaniei in Marea Britanie.     Conferinta cu tema imaginea României in Europa s-au desfasurat in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinta a fost realizata cu sprijinul Universitatii Westminster si al Academiei Diplomatice din Londra si a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii britanice si europene de relatii publice si comunicare (CHIME Communications) si profesor asociat al Universitatii Westminster.
    La acest eveniment au participat in jur de 100 de persoane, studenti, cadre didactice, jurnalisti, diplomati, atât britanici cat si din Statele Unite, Japonia, Polonia, Croatia ...
Au luat cuvântul expunând puncte de vedre si opinii privind imaginea României in Europa si modalitati de a o imbunatati:
   -Prof. Vesna Goldsworthy, fost jurnalist BBC si autoarea cartii “Inventing Ruritania”,
   -Prof. Simon Goldsworthy, profesor la Universitatea Westminster si visiting professor la Sorbona, specialist in relatii publice si mass media,
   -Prof. Trevor Morris,
   -doamna Carmen Podgoreanu din partea Ambasadei României la Londra
   -numeroase persoane din audienta.
    La sfârsitul conferintei a fost organizat un cocktail si o degustare de vinuri romanesti oferite de firma Hallewod România, detinatoarea brandului Prahova Valley. Panourile informative au facut obiectul unei expozitii organizate la Universitate, fiind deschisa publicului in perioada 08 - 12 decembrie 2008.
    De asemenea, voluntarii asociatiei noastre au impartit participantilor si vizitatorilor expozitiei un numar considerabil de materialele informative (50.000 flyere A4, 15.000 afise A3, 10.000 materiale informative format A4, 15.000 mape cu buzunar A4).
    Proiectul a fost derulat cu sprijinul Ambasadei României la Londra, al Institutului Cultural Roman din Londra, al Universitatii Westminster, al Academiei Diplomatice din Londra si al mai multor organizatii neguvernamentale romanesti active in Marea Britanie. De asemenea proiectul a fost sprijinit de Fundatia Amfiteatru care a pus la dispozitie fotografii premiate la ultimele editii ale Salonul National de Fotografie Turistica si de catre Muzeul Taranului Roman. Compania Hallewod România a sponsorizat degustarea de vinuri romanesti, iar Master Communications International a fost sponsor.

2007 / "Eu in EU"

    „Eu in EU” a fost un proiect de suplet pentru noi. In decembrie 2007
s-a desfasurat cel mare mare targ de carte din Romania, GAUDEAMUS. Proiectul nostru s-a alaturat targului Gaudeamus deoarece la el au participat peste 100.000 de persoane de toate varstele, vizitatori, expozanti si conferentiari. Publicul de buna calitate, educat, receptiv si deschis la informatii a fost targhetul nostru deoarece reprezinta cel mai eficient, corect si coerent canal de informare direct, de la om la om, in diseminarea informatiei despre Uniunea Europeana, la un an de la aderarea Romaniei in Uniune.
    Am elaborat materiale, am sustinut conferinte, am generat discutii in cadrul targului despre relationare individuala, personala, a fiecaruia dintre noi cu Uniunea Europeana. Atiunile noastre au fost creeate pe tinte de varsta, incluzand chiar si copii pana in 10 ani.
    Putem afirma ca impactul a fost maxim si materialele si conferintele au avut un real succes.
“2007 / "Eu in EU”

2006 / “Sarbatoarea Portilor Deschise”

     “Sarbatoarea Portilor Deschise” unul dintre primele proiecte ale noastre a dorit marcarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Am organizat pe 23 decembrie 2006, cu cateva zile inaintea oficializarii aderarii un spectacol in foaierul Teatrului National Bucuresti dedicat tinerei generatii.
      Programul s-a desfasurat pe mai multe scene in holul Teatrului National unde au avut loc diferite evenimente artistice coordonate de mai multi animatori ca: Horia Brenciu, Dan Bittman, Ioan Ghyury Pascu, Virgil Iantu, care au prezentat spectacolele, au întretinut atmosfera si au introdus invitatii speciali: cântareti si vedete de televiziune invitati împreuna cu copiii lor, sportivi de renume, artisti de circ, trupe de muzica si coruri de colindatori. Au cântat Alina Sorescu, Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Mircea Baniciu & Vlad Knejevici si Corul Do-Re-Mi. De asemenea au mai participat trupa de teatru Arlechino si magicianul Claudiu Constantinescu.
     Cel mai important rol in spectacolul “Sarbatoarea Portilor Deschise” l-a avut Mos Craciun, care a fost secondat de multe personaje de basm ca Alba ca Zapada, Scufita Rosie, Pinochio.
     La final a fost organizat un spectacol de teatru si un foc de artificii in fata Teatrului National. La acest eveniment au participat copii, adolescenti, tineri, parinti si bunici, “Tineri” romani de la 3 la 90 de ani, dornici sa sarbatoreasca “Craciunul Aderarii” intr-un mod dinamic si cat mai placut.
     Proiectul a beneficiat de o finantare de 55.000 de euro.

“2006 / "Sarbatoarea Portilor Deschise”

"O noua meserie, mentor pentru copii cu dizabilitati..."

O noua meserie, mentor pentru copii cu dizabilitati, isi va gasi locul in Codul Ocupatiilor din Romania
“Vrem sa le oferim copiilor cu dizabilitati o sansa sa se joace in siguranta, sa se integreze in societate si foarte important, sa-i intrebam cu cine vors a se joace”,  a declarat ConstantinCernat, managerul Proiectului “Toti copiii merg la scoala”, proiect finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013.
     In perioada 25-27 februarie 2011, a avut loc la Sinaia, conferinta de lansare a Proiectului, ce are ca obiectiv principal sprijinirea integrarii sociale, pe termen lung, a tinerilor cu dizabilitati, prescolari si elevi. Discutiile in cadrul Conferintei au fost axate pe metodele si criteriile de identificare a unui numar de 400 de profesionisti care vor fi calificati pentru a deveni facilitatori in procesul de socializare a copiilor.
     S-au discutat, de asemenea, aspecte legate de educatie, egalitate de sanse si metode de combattere a excluziunii sociale  si a inegalitatii de sanse, care reprezinta un obiectiv pe termen lung, asumat in proiectul de fata.
     Specialistii prezenti la conferinta au adus in discutie si problema dialogului cu parintii copiilor cu dizabilitati, precumsi a modalitatilor de comunicare cu acestia.
     “Le vom pune la dispozitie consilieri specializati pe acest tip de probleme, care le vor oferi informatii complete despre modalitatile de recreere potrivite copiilor lor. Vreau sa-i asigur ca pot avea incedere deplina in metodele de pregatire pe care le vom implementa” a precizat ConstantinCernat.
     In cadrul conferintei au fost organizate o serie de ateliere de lucru pe teme privino nevoile si problemele cu care se confronta personalul implicat in prevenirea abandonului scolar, precum si modalitati eficiente de promovare a acestui proiect in randul opiniei publice la nivel local si regional.
     La discutii au participat specilalisti din cadrul scolilor speciale, Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului din 8 judete, reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, ONG-uri si mass media.
“Apreciez interesul si implicarea specialistilor in domeniu prezenti la dezbateri si sunt convins ca aportul acestora va aduce un plus de valoare proiectului “ a precizat, in final, Constantin Cernat, managerul proiectului. 

Asociatia Idei pentru Viitor

“Toti copii merg la scoala” Comunicat de presa - lansare proiect

     "Tehnologia 3D va fi implementata prima data în educatia copiilor cu dizabilitati din România de catre specialistii Asociatiei IDEI PENTRU VIITOR.”
      În data de 25.10.2010 se lanseaza Proiectul „Toti copii merg la scoala”. Proiectul este cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN - Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si derulat de Asociatia Idei pentru Viitor.
Conferinta de lansare se va desfasura in Statiunea Sinaia la Hotelul International.
      Timpul de derulare a proiectului este 1 noiembrie 2010 - 31 octombrie 2012.
     Numarul de identificare al contractului: POSDRU/91/2.2/S/63231, proiect cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN - Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
     Partener în proiect: Primaria Orasului Hârsova.
Aria de desfasurare a proiectului: judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Galati, Braila, Tulcea, Constanta si Ialomita.
Obiectivele proiectului sunt:
  -implementarea tehnologiei 3D în educatia tuturor copiilor si în special a celor
cu dizabilitati
  -implementarea unui program de educatie copii cu dizabilitati - copii normali,
fara nici o diferentiere
  -creearea unor grupuri suport pentru parintii copiilor cu dizabilitati
  -sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a copiilor prescolari si elevilor cu dizabilitati
  -integrarea copiilor cu probleme de adaptare la programul scolar si mentinerea în scoala prin utilizarea unor noi solutii educationale alternative specifice, inovatoare, dublate de orientare si consiliere.
Activitatile Asociatiei Idei pentru Viitor în cadrul proiectului:
  -Instruirea a 400 de profesionisti pentru a deveni facilitatori în procesul de socializare a copiilor si parintilor.
  -derularea a 650 de ore de pregatire profesionala pentru personalul implicat în dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
  -acordarea a 12000 ore de asistenta pentru 2400 de copii cu dizabilitati.
  -Acordarea a 12000 ore de asistenta pentru 2400 de parinti sau tutori.
  -realizarea unei platforme e-learning în sprijinul educatiei copiilor cu diabilitati.
  -dezvoltarea unei baze de date privind materialele si documentele relevante pentru 5 dizabilitati adresate de proiect si rezultate din activitatile desfasurate.
  -elaborarea a 3 studii anuale în urma sondajelor, constatarilor si rezultatelor în cadrul taberelor ce vor fi organizate.
  -elaborarea a 5 solutii alternative pentru integrarea tinerilor cu dizabilitati concretizate în 5 manuale de implementare si 5 suporturi de curs pentru formarea personalului implicat în dezvoltarea de programe integrate si de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
  -înscrierea în nomenclatorul ocupational românesc si al Uniunii Europene a standardului ocupational referitor la noua meserie de “facilitator, animator si trainer pentru copii cu dizabilitati”.

Anunt cerere de oferte achizitie genti compartimentate / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie cutii
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare
documente /
26393

Anunt cerere de oferte achizitie distrugatoare documente / 33893

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie hartie
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 26393

Anunt cerere de oferte achizitie toner imprimanta / 33893


Anunt cerere de oferte achizitie carti
/
26393

Anunt cerere de oferte achizitie rechizite
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie sisteme de securitate / CPV: 35121000-8

Anunt cerere de oferte inchiriere echipament video 3D / 63016

Anunt cerere de oferte executie tiparituri
/
26393

Anunt cerere de oferte executie tiparituri 
/
33893

Anunt cerere de oferte achizitie jocuri educative / 33893

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63016

Anunt cerere de oferte dezvoltare solutii informatica / 63231

Anunt servicii organizare seminarii
/ 63016-2Anunt servicii organizare seminarii
/ 63231-2